رفرکتومتر0-32

نحوه کار رفرکتومترهای دستی به چه صورت می باشد؟


رفرکتومتر0-32
ساختارکاری یک رفرکتومتر0-32 دارای یک فام یا پرتو و تابیده شدن آن به نمونه مورد آزمایش و گذشتن پرتو تکفام از نمونه می باشد.





در رفرکتومتر ها پرتوها از یک محیط رقیق وارد یک محیط غلیظ می شوند محیط رقیق، ماده مورد تست محلول می باشد و محیط غلیظ،یا فشرده یک منشور مخصوص رفرکتومتر است. بنا به تعریفی متفاوت ، مقدار ضریب شکست مایع مورد آزمایش و منشور رفرکتومتر نسبت به یکدیگر مقایسه می گردند..


رفرکتومتر0-32 دارای روکش لاستیکی مخطط جهت جلوگیری از انتقال حرارت دست کاربر به قسمت فلزی دستگاه می باشد که این امر یعنی انتقال حرارت باعث اختلال در قرائت می گردد.


قطعه چشمی دارای پوشش جلوگیری از ورود نور بوده و با مقیاس شفاف و روشن و قابل قرائت باعث سهولت در کارکرد کاربر می گردد.


تمامی لوازم جانبی اعم از پیچ گوشتی و پی پت پلاستیکی مخصوص نمونه و دستورالعمل و دستمال لنز همراه با دستگاه می باشد.


دارای قابلیت کالیبراسیون آسان با آب مقطر .


دارای سیستم جبران دمایی یا ATC یا automatic temperature compenstion که جهت جبران میزان دمای نمونه تا 20 درجه سانتی گراد انجام می شود.

این وسیله دارای یک قسمت داخلی از جنس مس است که دمای آن را تصحیح می کند و باعث اندازه گیری سریع و دقیق می شود. دستگاه به طور خودکار هر اختلاف دما در محدوده 10-30 درجه سانتیگراد را از دمای مرجع استاندارد صنعت 20 درجه سانتیگراد در نظر می گیرد.


بریکس متر درجه های Brix را با اندازه گیری میزان شکست نور عبور از یک نمونه مایع تعیین می کند. مایعات حاوی شکر از آب متراکم تر بوده و با عبور نور بریکس سنج این کار را با انشعاب نور از طریق آب مقایسه کرده و مقدار Brix را تعیین می کند.

بریکس چیست؟



بریکس اندازه گیری میزان مواد جامد محلول در یک مایع از طریق وزن مخصوص آن است و بخصوص برای اندازه گیری قند محلول استفاده می شود. یک درجه Brix میزان یک گرم ساکارز در 100 گرم محلول است.


مقادیر بریکس از آن جهت حائز اهمیت داشته که می تواند به صورت چشمی اندازه گیری شود و به معیار ذهنی مربوط می شود که خریداران و مصرف کنندگان از آن برای ارزیابی کیفیت سبزیجات - طعم یا شیرینی استفاده می نمایند.



بریکس در صنعت مواد غذایی برای اندازه گیری مقدار تقریبی قند در میوه ها ، سبزیجات ، آب میوه ها ، ماالشعیر ، نوشابه ها و در تولید نشاسته و قند استفاده می شود. ... در مورد آب میوه ها ، مقدار 1.0 درجه Brix به عنوان 1.0٪ قند با جرم مشخص می شود. این معمولاً با شیرینی درک شده رابطه مناسبی دارد.


Degrees Brix (نماد ° Bx) مقدار قند یک محلول آبی است. یک درجه Brix 1 گرم ساکارز در 100 گرم محلول است و غلظت محلول را به میزان درصد جرم را نشان می دهد.


نحوه کار: دوقطره از نمونه مورد آزمایش را با پی پت پلاستیکی مخصوص در قسمت بالایی منشور شیشه ای دستگاه گذاشته و درب مخصوص را به نحوی که ایجاد حباب نکند برروی منشور حاوی نمونه قرار می دهیم و با نگاه کردن به داخل چشمی و تنظیم کردن چشمی با چرخاندن آن وتنظیم آن با چشم کاربر عددی که برروی صفحه مدرج داخلی سایه برروی آن قرار گرفته و در مرز روشنایی وسایه قرار گرفته موید میزان عدد بریکس آن نمونه می باشد.




بریکس متر دستی متشکل از یک عدد لنز ویژه در بخش فوقانی لوله تلسکوپی بوده که در ادامه تعدادی منشور جدا شده تیغه ای شکل ودر بخش نهایی دو منشور اصلی که منشور فوقانی برروی محلول مورد آزمایش قرار گرفته می شود منشور سنجش ومنشور تحتانی که نمونه برروی آن قرار می گیرد که معروف منشور اپتیکال است که منبع نور در زیر آن قسمت بوده وترمومتر سنجش دما در کنار آن قرار می گیرد.



بریکس سنج 0 تا 32 درصد بریکس با قابلیت اندازه گیری قند در آب میوه و یا محلول های صنعتی دیگر می باشد.



بریکس سنج چشمی ۰ تا۳۲ دستگاه پرتابل مذکور دارای سیستمATCیا جبران دمایی اتوماتیک می باشد. رفرکتومتر۰-۳۲ فوق دارای دقت۰/۲ می باشد.


این مجموعه دستگاه مزبور را از کمپانی های ذیل ارائه می نماید.