میکروسکوپ چیست ؟ چگونه کار می کند؟ و از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟
میکروسکوپ ها معمولا از قطعات نوری یا اپتیکال و یک لامپ ویژه ایجاد نور برای بزرگنمایی نمونه هایی که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند ساخته می گردد و از قطعات ذیل تشکیل شده اند.
عدسی های چشمی که عموما با بزرگنمایی ده برابری و یا پانزده برابری در microscope های بیولوژی ارائه می گردند و در استریومیکروسکوپ ها یا لوپ سایزهای بیست برابر و سی برابر نیز وجود دارند.
منشورهایی که برای انتقال دادن نور و تصحیح مسیر نور کاربرد دارند.
قسمت صفحه چرخان یا ریولور (REVOLVER) که محلی جهت بستن لنز های شیئی می باشد.
لنزهای شیئی که بزرگنمایی های 4 برابر و10برابر و40 برابر و100برابر بصورت عمومی هستند و عدسی های شیئی 20 برابر و 60 برابر و150برابر نیز جهت بعضی از میکروسکوپ ها ارائه می گردند لنزهای فوق با سایز خاص هر یک دارای کارکردی ویژه می باشند.
دو قسمت تنظیم تصویر یا پیچ ماکرومتری که جهت حرکات آهسته و پیچ میکرومتری برای حرکات سریع و تنظیم استیج مکانیکی برروی بدنه میکروسکوپ قرار داده می شود.
صفحه مخصوص قرار گرفتن لام که مکانیکال استیج یا شاریو نامیده می شود. که در کنار آن پیچی جهت تنظیم محل قرار گیری لام برروی شاریو قرار دارد.
کندانسور که جهت و میزان نور را برروی لام حاوی نمونه متمرکز می نماید ودر قسمت زیرین مکانیکال استیج قرار می گیرد کندانسور نیز دارای اهرمی مخصوص جهت بالا و پایین رفتن بوده و معمولا دارای یک جایگاه مخصوص برای قرار دادن فیلترهای رنگی می باشد.
دیافراگم آیریس یا دیافراگم کندانسور که مقدار نور کندانسور را متمرکز تر می نماید.
قسمت منبع نور که عموما لامپ هالوژن یا لامپ led می باشد ونور مورد احتیاج سیستم دستگاه را مهیا می نماید. و لامپ های ال ایی دی دارای نوری سفید و سرد و طول عمر بالاتر می باشند.
بخش الکترونیک دستگاه که برای تنظیم میزان شدت نور دستگاه کاربرد دارد.
توضیحات فوق جهت دستگاه های بیولوژی یا معمولی که با آنها نمونه هایی که نور از آنها عبور می نماید را مطالعه می کنند داده شده است.
لوپ ها یا استریومیکروسکوپ ها دستگاههایی جهت دیدن نمونه هایی که نور از آنها عبور نمی نماید تا نهایت بزرگنمایی 200برابر کاربرد دارند.
در سیستم های بیولوژی تحقیقاتی و پیشرفته تر از سیستم اینفینیتی یا نور کوهلر جهت ارتقا کیفی تصاویر استفاده می گردد.
این شرکت با استفاده از کارشناسان با تجربه و دوره دیده در مقوله انواع سیستم های تخصصی اپتیک آمادگی خود را جهت ارائه انواع میکروسکوپ ها به شرح زیر اعلام می دارد:
1- انواع میکروسکوپ های نوری دو چشمی و سه چشمی با انواع لنزهای چشمی و انواع لنزهای شیئی با کاربردهای متفاوت.
2-انواع microscope های پلاریزان که در دو مدل عبوری و انعکاسی بوده که عبوری آن ساده و در علوم زیستی و زمین شناسی کاربرد داشته و انعکاسی آن در بخش کانی شناسی مورد بهره وری قرار می گیرد.
3- انواع سیستم های فلورسنت که دارای یک منبع نور با لامپ هالوژن یا جیوه ای بوده و یا گزنون می باشند که نمونه های رنگ آمیزی شده با مواد فلورسنت با این نوع از دستگاه قابل بررسی می باشند.
4-انواع میکروسکوپ دارک فیلد یا زمینه تاریک.
5-انواع میکروسکوب فاز کنتراست یا فاز متضاد.
6-انواع استریومیکروسکوپ یا لوپ که در دو نوع ارائه می گردند که یکی دارای قابلیت زوم می باشد که به زومیک معروفند و دیگری پله ای که عموما بزرگنمایی های ثابت دارند بطور مثال 20 و40 و یا 60 برابر.
7- انواع میکروسکوپ های اینورت یا معکوس .
میکروسکوپ ها معمولا از کمپانی های زیر قابل ارائه می باشند:
الیمپوس , نیکون , زایس , کروس , اپتیکا , هاینوتک , یوجی ,ناول, صاایران, لایکا , لابومد,...