تعمیر هضم و تقطیر ( کجلدال)

تعمیر هضم و تقطیر یا کلدال ( کجلدال)


تعیین مقدار نیتروژن در شیمی تجزیه از سابقه طولانی برخوردار بوده یوهان کلدال اولین بار در سال 1883


در جلسه انجمن شیمی دانمارک روش کلدال را معرفی نمود.


یوهان کلدال در آنزمان مدیر آزمایشگاه در زمینه صنایع غذایی بود وی هنگام تولید مالت روشی را جهت


اندازه گیری نیتروژن ابداع کرد که در آن زمان سریعترین و دقیق ترین روش ممکن بود و تا به اکنون نیز


استفاده می گردد.


تجزیه و تحلیل روش کلدال بسیار متنوع بوده و طیف گسترده ای از محصولات را شامل می شود.


بخش صنایع غذایی مثل غلات - گوشت - شیر - ماهی - لبنیات - میوه و سبزیجات


محیط زیست مانند : کشاورزی - دانه های روغنی - کود - آب


صنایع شیمیایی مانند : کاغذ - منسوجات - لاستیک - پلیمر - پلاستیک


TKN یا total kjeldahl nitrogen در تجزیه و تحلیل شیمیایی خاک و آب و فاضلاب کاربرد دارد.


برای محاسبه TN یا نیتروژن توتال غلظت نیترات و نیتریت تعیین و به TKN اضافه می گردد.


نیتروژن کل کلدال در صنایع غذایی با محاسبه ضرایبی به عنوان پروتئین لحاظ می گردد.


مراحل آنالیز کلدال:


هضم: تجزیه نیتروژن در نمونه های آلی با استفاده از محلول اسید غلیظ. این مرحله با جوشاندن یک


نمونه همگن در اسیدسولفوریک غلیظ حاصل می شود. نتیجه نهایی یک نمونه سولفات آمونیومی می باشد.


دمای نقطه جوش بین 350 تا 380 درجه سانتیگراد بوده و هرچه دما بالاتر باشد



تقطیر: در این مرحله باز یا سود جهت تبدیل NH4 به NH3 استفاده شده و پس از آن محلول وارد مرحله


جوش شده و گاز آمونیاک در محلول متراکم می گردد.


تیتراسیون : در این مرحله مقدار نیتروژن موجود در یک نمونه را از مقدار کمی یونهای آمونیاک آنالیز کرده


و به نتیجه نهایی می رسند.

ساختار سیستم کلدال:

بخش هضم یا digestion که دارای انواع ساده و IR بوده بخش تقطیر که دارای انواع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بوده و بخش


تیتراسیون که در برخی از دستگاههای اتوماتیک در داخل دستگاه تعبیه می گردند.


در صورت داشتن هرگونه سئوال پیرامون تعمیرات تجهیزات فوق با شماره های ذیل صفحه تماس حاصل فرمایید.

تجهیزات آزمایشگاهی
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]